Критерії оцінки якості кредитного портфеля банку - Затворницький, Константин (Фінансовий простір, 2018)
Розглянуто теоретичні та практичні аспекти кредитної діяльності банків України з урахуванням впливу зовнішніх і внутрішніх факторів. Досліджено наявні підходи та критерії оцінки якості кредитних портфелів провідними банківськими установами України і Європи. Проведено аналіз якості кредитного портфеля банківської системи України за критеріями «дохідність — ризик» за допомогою коефіцієнтного аналізу та обґрунтовано доцільність використання інтегрованого показника для оцінки якості кредитних портфелів банків.