Кібербулінг як загроза психологічній і соціальній безпеці життєдіяльності особистості та суспільства - Пантєлєєва, Наталія; Кабенгеле, Григорій (Фінансовий простір, 2018)
Досліджено проблему кібербулінгу як нової форми загрози психологічній і соціальній безпеці життєдіяльності особистості та трансформацію її соціалізації. Сформульовано власне уточнення поняття «кібербулінг», визначено передумови його виникнення (психологічні та соціальні), систематизовано типології кібербулінгу як загрози психологічній і соціальній безпеці особистості. Виявлено тенденції та інтернаціональний характер кібербулінгу. Надано практичні рекомендації щодо його профілактики і протидії в системі психологічної та соціальної безпеки життєдіяльності особистості в інституційному, нормативно-правовому, соціально-ризикологічному, аксіологічному та організаційно-управлінському аспектах