Бюджетні ризики як дестабілізатор фінансової безпеки обласного бюджету - Балацький, Євген; Шпіцглуз, Святослав (Фінансовий простір, 2015)
В часи нестабільності держави, регіонів, районів, міст та інших населених пунктів в процесі складання, затвердження і виконання бюджету виникають фінансові ризики. Диспропорція між доходною і видатковою частиною бюджету, дефіцит трансфертів у вигляді дотацій, субвенцій та субсидій спричиняє бюджетні ризики та ставить питання фінансової безпеки бюджетів. Особливого значення та інтерес набуває питання бюджетних ризиків, які впливають на фінансову безпеку регіонів, а також їх ідентифікацію, оцінку та управління.