Природа та сутність державного фінансового контролю - Чернявська, Любов (Фінансовий простір, 2015)
У статті досліджується сутність поняття державного фінансового контролю, а також система органів, які наділені повноваженнями у сфері державного фінансового контролю. Автором зроблено висновок про те, що викладення Закону України «Про державну контрольно-ревізійну службу в Україні» в новій редакції, який визначає єдиний орган державного фінансового контролю – Державну фінансову інспекцію України, не відповідає природі державного фінансового контролю. Тому є нагальна необхідність в подальших змінах законодавства щодо державного фінансового контролю в Україні