Зарубіжний досвід фінансового забезпечення соціального захисту населення - Доценко, Інна; Кукурічко, Руслан (Фінансовий простір, 2015)
У статті розглянуто основні аспекти у функціонуванні складових соціальної політики зарубіжних країн, виявлено й узагальнено тенденції щодо сучасних напрямків розвитку та реформування. Висвітлено механізми фінансування системи соціального забезпечення зарубіжних країнах, розглянуто їх будову на прикладі конкретних країн.