Розвиток соціальної сфери україни в умовах євроінтеграційних процесів - Люта, Ольга; Пігуль, Наталія (Фінансовий простір, 2015)
В статті розглядається специфіка розвитку соціальної сфери України в умовах євроінтеграційних процесів. Наведена порівняльна характеристика окремих соціально-економічних показників України та країн –членів Євросоюзу. Досліджено основні моделі соціальних держав та визначені їх відмінності, а також особливості фінансування в сучасних умовах. Охарактеризовані ознаки вітчизняної моделі соціальної політики та визначені основні напрямки її подальшого розвитку.