Методичні особливості обґрунтування базових статистичних функцій - Засядько, Аліна; Касярум, Олег; Касярум, Ярослав; Дідковський, Руслан (Фінансовий простір, 2019)
У статті розглянуто питання узагальнення знань здобувачів при вивченні курсу «Теорія ймовірностей та математична статистика». Автори пропонують ознайомити здобувачів із узагальнюючими алгоритмами отримання базових статистичних функцій χ2, Ст’юдента та Фішера-Снедекора розподілів випадкових величин, які вибирає дослідник відповідно до виду альтернативної гіпотези.