Розвиток малого та середнього підприємництва в Україні: тренди та інновації фінансування - Пантєлєєва, Наталія; Пантєлєєва, Ксенія; Чмир, Марина (Фінансовий простір, 2019)
У статті досліджено значення фінансування для розвитку малого і середнього підприємництва (МСП) та виявлено інституційні фактори, що обмежують інклюзію зовнішніх запозичень та стримують розвиток МСП; оцінено сучасний стан фінансово-кредитного забезпечення МСП вітчизняним банківським сектором; доведено значущість МСП для економічного зростання України та розраховано коефіцієнт їх активності; обгрунтовано можливості фінансових інновацій для розширення зовнішніх джерел фінансування МСП.