Нові підходи до системи трансформації суспільства та місце в ній економічного мислення через інтерес і знання - Марцин, Володимир (Фінансовий простір, 2011)
В умовах боротьби з наслідками фінансової кризи важливим є пошук нових підходів до системи трансформації суспільства. Надією на позитивне вирішення є орієнтація економічного мислення через призму інтересів. Це вимагає переосмислення економічної діяльності, суть якої повинна опиратися на фундаментальні наукові відкриття, розуміння людських цінностей, основ психології, моралі, етики, ергономіки з оцінкою соціальної орієнтації на гуманістичні ідеали, де основою повинна слугувати економічна доцільність.