The theory and practice of creative economy in the conditions of digitalization - Pantielieieva, Nataliia; Arutiunian, Lilit (Фінансовий простір, 2019)
У статті досліджено передумови та узагальнено підходи до визначення поняття «креативна економіка»; на підставі теоретичних засад і практики креативної економіки в провідних країнах світу виявлено інтерналії та визначено основні принципи її розвитку; розглянуто генезу концепції креативної економіки, систематизовано цілі, політику, практику реалізації в країнах світу; охарактеризовано позицію провідних країн світу та України в рейтингу глобального індексу креативності; розкрито особливості креативної індустрії в Україні; розраховано коефіцієнт активності креативної індустрії України, який свідчить про стійку тенденцію її розвитку; обгрунтовано потенційні можливості цифрових технологій, зокрема, штучного інтелекту, розширеної та віртуальної реальності, технології блокчейн, до трансформації креативної економіки.