Франчайзинг як ефективна форма партнерства із закордонними фірмами - Литвин, Олена; Запорожець, Марина (Фінансовий простір, 2019)
У статті визначено суть франчайзингу. Розглянуто стан франчайзингу в Україні та закордоном. Описано можливі порушення франчайзера та франчайзі на переддоговірному та постдоговірному етапах. Розглянуті фактори становлення франчайзингових відносин у сфері бізнесу великих і малих фірм на базі аналізу закордонного досвіду франчайзингу. Окреслюється франчайзинг як зовнішньо-економічне партнерство.