Аналітична оцінка фінансової звітності страхових компаній: теоретичні аспекти - Лук’янець, Олена; Ткаченко, Юлія (Фінансовий простір, 2019)
Успішна діяльність страховиків значною мірою залежить від довіри до них страхувальників, яка зростає за умови доступності та зрозумілості інформації щодо їхньої діяльності, що відображається у фінансовій звітності, яка є джерелом для аналітичної оцінки фінансового стану страхової компанії на основі системи показників, що характеризують її фінансову стійкість, надійність та платоспроможність, та надає можливість прийняття правильних рішень зацікавленими суб’єктами.