Climate change: new challenges in insurance risk management - Nagaichuk, Nelya; Shabanova, Olena; Didenko, Vladislava (Фінансовий простір, 2019)
У статті досліджено кліматичні фактори, що впливають на діяльність страхових компаній, теоретично описано як кліматичні ризики можуть проявлятися в різних напрямках діяльності страхових компаній. Визначено ризики, пов’язані зі зміною клімату та нові можливості для страхового бізнесу. Виявлено напрями активізації ролі страхових компаній в управлінні ризиками, пов’язаними із кліматичними умовами.