Вплив трендів сучасної економіки на мотивацію праці - Федоренко, Андрій (Фінансовий простір, 2019)
У статті на підставі кореляційного аналізу досліджується вплив трендів сучасної економіки на структуру мотивації праці. До найбільш актуальних трендів, які аналізуються у статті відносяться зміна характеру роботи (часткова зайнятість) і поширення інформаційно-телекомунікаційних технологій. В якості інфмораціонної бази використовуються дані міжнародних лонгитюдних досліджень в сфері праці, інформаційно-телекомунікаційних технологій в 24 країнах світу. Результати дослідженння демонструють які елементи структури мотивації праці найбільш схильні до впливу трендів сучасної економіки і які елементи не схильні до цього впливу.