Використання кластерного аналізу для визначення рівня фінансової стійкості підприємств - Третяк, Наталя; Головко, Олена; Жеваго, Діана (Фінансовий простір, 2020)
У статті вирішується важливе науково-практичне завдання, що полягає в обґрунтуванні теоретичних аспектів та розробці практичних рекомендацій щодо удосконалення процесу управління фінансовою стійкістю як складовою забезпечення стійкого функціонування підприємств харчової галузі. Розглядається механізм управління фінансовою стійкістю підприємства, задля виявлення критичної оцінки фінансових результатів як у статиці за певний період, так і в динаміці, також способи ефективнішого використання фінансових ресурсів, їх раціонального розміщення. В роботі представлений всебічний аналіз функціонування підприємств харчової галузі з визначенням рівня ефективності управління їх фінансовою стійкості.