Нові орієнтири державної економічної політики щодо формування сприятливого бізнес-середовища та забезпечення безпеки бізнесу - Іванюк, Богдан (Фінансовий простір, 2020)
У статті обґрунтовано та визначено напрями вдосконалення державної економічної політики, які сприяють розвитку бізнес-середовища та дозволяють підвищити рівень економічної безпеки бізнесу України. Окреслено економічні, соціальні та інституційні чинники впливу на формування безпекоорієнтованості бізнес-середовища України. Проведено оцінку впливу пандемії коронавірусної інфекції COVID-19 на економічний розвиток України та світу, визначено основні зміни бізнес-середовища. Зроблено висновок, що нагальною є необхідність формування нової державної економічної політики України, яка має бути адаптованою до прояву глобальних викликів, характеру змін бізнес-середовища.