Теоретична концептуалізація фінансової безпеки держави - Полторак, Анастасія (Фінансовий простір, 2020)
Комплексно висвітлено термінологічний базис категорії «фінансова безпека держави» та здійснено її етимологічний аналіз. Проаналізовано сучасну конверсію чинного законодавства у безпековій сфері, яке і донині залишається недосконалим. Зауважено, що перелік елементів ефективного забезпечення фінансової безпеки (наукова теорія фінансової безпеки держави; інститути забезпечення фінансової безпеки; стратегія і тактика забезпечення фінансової безпеки; концепція і доктрина фінансової безпеки держави; система індикаторів стану фінансової безпеки; аналітична інформація щодо стану фінансової безпеки) має формуватися на основі обґрунтованого змісту поняття «фінансова безпека держави».