Управлінські аспекти запобігання мобінгу у трудових колективах - Маренич, Анатолій; Ткаченко, Юлія (Фінансовий простір, 2021)
В статті узагальнено теоретичні засади щодо визначення сутності поняття мобінгу. Ґрунтуючись на аналізі наукових праць дослідників, розглянуто основні форми прояву, причини виникнення та наслідки мобінгу у трудових колективах. Проведене соціологічне опитування працівників дало змогу дослідити наявність та поширення цього негативного явища в Україні і надати рекомендації щодо його ліквідації на початкових стадіях розвитку.