Економічна сутність, класифікація та оцінка фінансових активів - Гончаренко, Олена; Шинкаренко, Ольга; Троян, Ярослава (Фінансовий простір, 2020)
В статті розглянуто сучасні погляди вітчизняних та іноземних науковців на сутність фінансових активів, виявлено, що класифікація фінансових активів визначаються управлінським персоналом і характеризується множинністю ознак, зазначено, що підходи до оцінки фінансових активів на дату балансу згідно національних і міжнародних стандартів є схожими, проте, не ідентичними, тобто зберігається пріоритетність оцінки за справедливою вартістю при деталізації міжнародним стандартом порядку її визначення та відображення змін.