Гуртова торгівля у Південних портах як каталізатор зернового бізнесу в регіонах України в другій половини xix ст. - Гордуновський, Олег (Фінансовий простір)
У статті досліджено напрямки розвитку хлібної торгівлі в Південній Україні. Акцентовано увагу на впливі чорноморських портів на розвиток товарного зернового господарства різних регіонів України. Визначено стимулюючі фактори зернового бізнесу, особливості хлібних потоків і специфіка ціноутворення з урахуванням людського потенціалу та природних ресурсів.