Діяльність необанків на ринку фінансових послуг в Україні та світі - Лобозинська, Софія; Скоморович, Ірина; Владичин, Уляна (Фінансовий простір, 2021)
У статті розкрито сутність та специфіку діяльності необанків в умовах цифрової трансформації фінансового ринку. Авторами виокремлено типи необанків, здійснено порівняльну характеристику необанків та традиційних банків. Розкрито шляхи взаємодії банків з фінансово-технологічними компаніями. Досліджено діяльність українських необанків та окреслено перспективи побудови сприятливої еко-системи розвитку необанків в Україні.