Детермінанти та загрози фінансовій безпеці банківського сектору - Федорущенко, Богдан (Фінансовий простір, 2021)
В статті визначена необхідність й значущість підвищеної уваги до з’ясування детермінант і загроз фінансовій безпеці банківського сектору (ФББС) національної економіки. Проаналізовано стан висвітлення даної проблематики в економічній літературі. На основі критичного аналізу існуючих поглядів дослідників виявлені відсутність в економічній літературі однозначного тлумачення сутності детермінант і загроз ФББС й їх різновидів, далеко неповний їх перелік і недостатньо аргументована інтерпретація, що ускладнює опрацювання дієвих підходів до формування системи забезпечення ФББС. Запропоновано авторське уточнення переліків детермінантів і загроз ФББС.