Вплив пандемії на розвитк банківської системи Республіки Казахстан - Жагипарова, Аида; Сембиева, Ляззат (Фінансовий простір, 2021)
У статті проведено аналіз стану банківської системи у 2020 році в умовах проведення широкої програми антикризових заходів у відповідь на виклики пандемії COVID-19. Охарактеризовано результати управління ліквідністю банківської системи, депозитами та ризиком зростання доларизації зобов’язань банків. Виявлено об’єктивні фактори зниження кредитної активності та деталізовано результати кредитної політики банківської системи. Зазначається, що за підсумками 2020 року загальна тенденція кредитування має позитивний характер, чому сприяла лояльна кредитна політика казахстанських банків та реалізація державних програм кредитування на пільгових умовах. Політика, що проводиться НБРК, сприяє підтримці фінансової стабільності та розвитку банківської системи, відновленню національної економіки в умовах викликів пандемії COVID-19.