Банки з державною участю та їх вплив на формування загроз фінансовій стабільності - Вовчак, Ольга; Хуторна, Мирослава; Слуцький, Богдан (Фінансовий простір, 2023)
Розглянуто функціонування банків з державною участю (БДУ) з позиції їх впливу на формування загроз фінансовій стабільності, спираючись на компаративний аналіз діяльності банків з приватним та іноземним капіталами. Обґрунтовано, що БДУ наразі безпосередньо формують загрози фінансовій стабільності: переважаюча частка держави у БС; неефективна структура активів з точки зору якості виконання посередницької функції, що у подальшому може сформувати «відсторонену» поведінку банківського сектору у задоволенні фінансових інтересів економічних агентів; досі невирішена проблема недіючих кредитів на балансах банків з державною участю, розв’язання якої очевидно відтерміновується аж до відновлення економіки мирного часу.