Проблеми розвитку ринку фінансових технологій: глобальні тенденції та національні особливості - Шевчук, Тетяна; Панковець, Марта (Фінансовий простір, 2023)
У сучасних умовах, що продиктовані необхідністю широкого запровадження в різні сфери життя людини різноманітних онлайн-технологій на тлі загальної тенденції до цифровізації економічних процесів, значно активізувався ринок фінансових технологій. З одного боку, фінансова система залучає дедалі більшу кількість користувачів, з іншого – створюються нові інноваційні фінансові продукти і вдосконалюються фінансові технології. Все це зумовлює необхідність предметного вивчення та наукового узагальнення процесів, що відбуваються на ринку фінансових технологій, із тим щоб розуміти і прогнозувати його вплив на діяльність економічних суб’єктів та національну економіку в цілому.