Інституційні засади функціонування зелених банків - Хуторна, Мирослава; Андрейків , Тетяна; Висока, Марина; Маруха, Олександра (Фінансовий простір, 2023)
Досліджено світовий досвід особливостей формування інституційного середовища зеленого банкінгу. Обґрунтовано, що формування міжнародного інституційного середовища більшою мірою базується на досягненнях національних фінансових секторів. Окреслено основі аспекти становлення інституційного середовища розвитку зеленого фінансового посередництво в Україні. Розвинено принципи функціонування зеленого банкінгу.