Перспективи використання дронів і автономних систем у процесах оцінки страхової вартості та страхових збитків - Харченко, Анатолій; Шабанова, Олена; Гнатюк, Владислава; Самосват, Ольга (Фінансовий простір, 2023)
У статті окреслено використання цифрових та технологічних новацій у страхуванні, актуалізовано використання автономних систем та дронів. Визначено перспективи використання у страхуванні дронів і автономних систем у період війни та післявоєнного відновлення повноцінного функціонування економіки України. Досліджено застосування автономних систем і дронів у різних видах страхування. Визначено, на яких етапах технології реалізації страхового продукту автономні системи і дрони можуть бути застосовані, розкрито ризики та ефективність застосування їх страховиками для оцінки страхової вартості та страхових збитків.