Вплив InsurTech на розвиток страхового ринку - Лапішко, Зоряна (Фінансовий простір, 2023)
У статті досліджено підходи до тлумачення поняття InsurTech, здійснено спробу охарактеризувати особливості InsurTech компаній та запропоновано авторське визначення. Оцінено стан ринку InsurTech, включаючи: зміну в динаміці обсягів залучених інвестицій і кількості стартапів. Обґрунтовано роль InsurTech компаній, як каталізаторів змін у моделях взаємодії надавачів страхових послуг з клієнтами, ціновій політиці і в цілому, у переході страхової індустрії до нової стратегії «зниження і попередження ризику».