ПОДАТКОВИЙ КОНТРОЛЬ В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ (ДИНАМІКА ФІНАНСОВОЇ БЕЗПЕКИ ДЕРЖАВИ) - ЛОБОДА, Наталія; ПЕТРИШИН, Людмила (Фінансовий простір, 2023)
Обрана тема даної наукової статті передбачає висвітлення сутності податкового контролю в Україні, аналіз теоретико-методологічних аспектів його розвитку. У роботі, для того щоб оцінити ефективну діяльність податкового контролю який є ефективним інструментом при формуванні дохідної частини бюджету держави, досліджено аналіз обсягів і динаміки податкових надходжень до державного бюджету України та проаналізовано динаміку результатів контрольперевірочної роботи Державної податкової служби України. Окреслено головні проблеми податкового контролю в Україні. Запропоновано шляхи вдосконалення з урахуванням вимог сьогодення