ЦІННОСТІ СУСПІЛЬСТВА ЯК ІНДИКАТОР ЗМІН СТРАТЕГІЇ РОЗВИТКУ ДЕРЖАВИ - ГЕРАСИМЕНКО, Олена; НАГОРНЮК, Оксана (Фінансовий простір, 2023)
Розглянуто цінності суспільства як індикатор змін стратегії розвитку держави. Наведено основні функції та класифікацію цінностей. Для того, щоб краще зрозуміти, які ж суспільні цінності є пріоритетними на сучасному етапі розвитку суспільства та держави, варто розглянути стратегічні цілі відповідно до «Стратегії сталого розвитку України до 2030 року». Основна мета Стратегії полягає у впровадженні в Україні європейських стандартів життя та вихід України на провідні позиції у світі. Стратегія розвитку держави повинна максимально враховувати потреби та цінності суспільства для ефективного функціонування держави. Інститут державної влади, представлений в сучасних умовах в тій або іншій формі державного політичного режиму, повинен запобігати конфлікту в суспільстві, а також забезпечувати раціональний та справедливий розподіл дефіцитних благ