ТРЕНДИ У СФЕРІ ЛЮДСЬКОГО КАПІТАЛУ ТА УПРАВЛІННЯ НИМ В УМОВАХ «НОВОЇ ЕКОНОМІКИ» - Васьків, Оксана (Фінансовий простір, 2023)
Людський капітал – це не лише про кількість людей. Це про навички, знання, досвід, і навіть ментальний та психологічний добробут людини – все це конвертується у продуктивність праці. Соціальна, економічна та політична нестабільність продовжують значною мірою впливати на ринок праці. Брак талантів, висока плинність кадрів, емоційна напруженість та погіршення добробуту працівників стають відчутними дедалі більше. Повномасштабне вторгнення росії в Україну посилило наявні виклики для вітчизняного ринку праці та додало нових, як-от зростання безробіття, відтік робочої сили та регіональні дисбаланси, пов’язані із переміщенням людей у безпечніші регіони.