КРЕДИТУВАННЯ ПІДПРИЄМСТВ БАНКАМИ ЯК ЕФЕКТИВНИЙ ЗАСІБ ФІНАНСУВАННЯ ЇХ ДІЯЛЬНОСТІ - Смолінська, Софія; Нагорнюк, Оксана (Фінансовий простір, 2023)
В статті розглянуто особливості здійснення кредитних операцій банками у напрямі підвищення ефективності діяльності підприємств. Розкрито сутність кредиту та особливостей системи принципів банківського кредитування. Розглянуто чинники, що впливають на ефективність здійснення кредитування банками України. Зроблено акцент на внутрішньобанківських чинниках покращення кредитних операцій банків. Обґрунтовано потребу покращення іпотечного кредитування банків.