ВПЛИВ ГЕОПОЛІТИЧНИХ РИЗИКІВ НА ІНВЕСТИЦІЙНУ АКТИВНІСТЬ БАНКІВ З ІНОЗЕМНИМ КАПІТАЛОМ В УКРАЇНІ - Тяжкороб, Ірина; Сідельник, Олена (Фінансовий простір, 2023)
У статті визначено, що у 2021-2023 рр. інвестиційна діяльність набула провідну роль серед активних операцій банків з іноземним капіталом в Україні. Встановлено зростання інвестиційного портфеля банків за рахунок збільшення обсягу операцій з цінними паперами. Зроблено висновок про недосконалість вітчизняного фондового ринку та необхідності формування виваженої державної інвестиційної політики.