ВДОСКОНАЛЕННЯ МЕХАНІЗМУ СТВОРЕННЯ СПІЛЬНИХ ЦІННОСТЕЙ ДЕРЖАВИ, БІЗНЕСУ ТА СУСПІЛЬСТВА - Герасименко, Олена (Фінансовий простір, 2023)
Розглянуто шляхи вдосконалення механізму створення спільних цінностей держави, бізнесу та суспільства. Наведено ключові принципи стратегії сталого розвитку. Основна ідея концепції створення спільної цінності полягає у зміцненні взаємозв’язку між соціальним і економічним прогресом, що здатний породити нову хвилю глобального розвитку. Концепція спільних цінностей базується на тому, що ринки формуються не тільки економічними, а й соціальними потребами (якісне харчування, охорона здоров’я, житло, підтримка літніх людей, хороша екологія). З огляду на це, умови сьогодення вимагають розробки та впровадження дієвих механізмів державного регулювання, які б стимулювали підприємницьку діяльність у напрямку створення спільних цінностей держави бізнесу та суспільства.