ОПТИМІЗАЦІЙНІ ВАЖЕЛІ РЕФОРМУВАННЯ МИТНОЇ ПОЛІТИКИ В УКРАЇНІ - Дубик, Вікторія; Ситник, Наталія; Стасишин, Андрій (Фінансовий простір, 2023)
Відповідно до напрямів розвитку визначених урядом України було сформовано рекомендаційну модель реформування митної політики України. Використано SWOT-аналіз та потім сформовано SWOT-стратегію. Результати були зображені на діаграмі Парето, яка показала пріоритетні заходи реформування та відсотки впливу кожного із таких заходів. До таких заходів входять продовження впровадження спільної транзитної системи для спрощення митного оформлення на місцях, а також для полегшення роботи митним органам, покращення контролю за товарами, що перетинають український кордон. Продовження встановлення спеціального статусу авторизованого економічного оператора, що покращить систему провадження митних формальностей.