ПРОБЛЕМИ ТА НАПРЯМИ РОЗВИТКУ БАНКІВСЬКОЇ СИСТЕМИ УКРАЇНИ В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ - Грудзевич, Уляна; Сідельник, Олена; Нагорнюк, Оксана (Фінансовий простір, 2023)
Стаття присвячена актуальним питанням аналізу стійкості банківської системи України в умовах воєнного стану. У процесі дослідження здійснено оцінку динаміки активів, пасивів, ліквідності, рентабельності, ризиків по банківській системі, та по групі державних банків. Визначено заходи Національного банку України з метою підтримання фінансової стійкості банківської системи, мінімізації зовнішніх загроз та напрями забезпечення ефективної діяльності банків з використанням фінансових технологій.