ОБЛІКОВО-АНАЛІТИЧНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ УПРАВЛІННЯ ФІНАНСОВИМИ РЕЗУЛЬТАТАМИ У ФАРМАЦЕВТИЧНОМУ БІЗНЕСІ - Приймак, Світлана; Кравець, Марія (Фінансовий простір, 2023)
В статті досліджується ефективність господарювання суб’єктів фармацевтичного бізнесу через призму обліково-аналітичного забезпечення управління їхніми фінансовими результатами. В сучасних форс-мажорних обставинах функціонування торговельних мереж у сфері фармацевтики, що здійснюють оптову і роздрібну торгівлю медичними препаратами та обладнанням, коли світ накрила пандемія COVID-19 а згодом і повномасштабна війна в Україні, світовий фармацевтичний бізнес та вітчизняний зокрема зазнав багато викликів і загроз. Результати такого дослідження дадуть можливість провадити подальші розробки методології управління фінансовими результатами на підприємствах фармацевтичної галузі.