ОСОБЛИВОСТІ ТА ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ КРИПТОВАЛЮТ В УКРАЇНІ - Крушинська, Алла; Ткачук, Наталія; Кравчук, Роман (Фінансовий простір, 2023)
У статті досліджено особливості появи та розвитку віртуальних активів – криптовалют. Проаналізовано історію та причини створення найвідомішої криптовалюти – біткоїна. Наведені переваги та недоліки використання криптовалют. Описано принцип роботи блокчейну. Проаналізовано зарубіжний досвід регулювання сфери обігу криптовалют. Обгрунтовано можливість інтеграції кращих практик для легалізації та мінімізації ризиків використання криптовалют в Україні.