ІНВЕСТИЦІЙНИЙ ПОРТФЕЛЬ ІНДИВІДУАЛЬНОГО ІНВЕСТОРА: КЛАСИФІКАЦІЯ, КРИТЕРІЇ ФОРМУВАННЯ ТА УПРАВЛІННЯ - Рисін, Віталій; Кормушин, Ярослав (Фінансовий простір, 2024)
Бурхливий розвиток фінансових ринків, поява нових фінансових інструментів, активний розвиток інновацій в інвестуванні зумовили появу нових викликів для процесу прийняття інвестиційних рішень індивідуальними інвесторами. У статті охарактеризовано критерії формування інвестиційного портфеля, відповідно до яких здійснено систематизацію його типів та визначено підходи, що можуть застосовуватися для розподілу та балансування активів залежно від типу портфеля. Авторами обґрунтовано способи формування та управління портфелем індивідуального інвестора, зокрема переваги та недоліки самостійного управління і використання послуг роботизованих порадників чи фінансових консультантів.