КОНТРОЛЬ ЯКОСТІ АУДИТОРСЬКИХ ПОСЛУГ В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ - Гончарук, Світлана; Семусьо, Андрій; Гурський, Тарас-Павло (Фінансовий простір, 2024)
В статті обгрунтовується необхідність посилення вимог до контролю якості аудиторських послуг в умовах воєнного стану. Контроль якості аудиторських послуг здійснюється шляхом проведення перевірки якості аудиторських послуг суб’єктів аудиторської діяльності щодо дотримання ними міжнародних стандартів аудиту, принципу незалежності, ефективності системи внутрішнього контролю якості аудиторських послуг, дотримання вимог цього діючого законодавства. Відзначено, що воєнний стан суттєво вплинув на тривалість і кількість перевірок. В умовах воєнного стану може бути важко забезпечити необхідні ресурси для здійснення аудиторської діяльності. Безпека аудиторів призводить до обмежень у здійсненні аудиторської діяльності.