НОРМАТИВНО-ПРАВОВА БАЗА ЗДІЙСНЕННЯ ПУБЛІЧНИХ ЗАКУПІВЕЛЬ В УКРАЇНІ: РОЗВИТОК ТА ГАРМОНІЗАЦІЯ З ДИРЕКТИВАМИ ЄС - Петик, Любов; Мруць, Володимир (Фінансовий простір, 2024)
У статті аналізується розвиток нормативно – правової бази здійснення публічних закупівель в Україні. Проведено характеристику законодавства України щодо регулювання публічних закупівель на різних етапах розвитку. Розглядаються новації до законодавчих актів та їх вплив на прозорість та ефективність здійснення публічних закупівель. Особлива увага приділяється необхідності адаптації та гармонізація законодавства України у сфері публічних закупівель з відповідними Директивами Європейського Союзу.