ПУБЛІЧНІ ФІНАНСИ ЯК ПІДҐРУНТЯ СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ НАСЕЛЕННЯ - Зоряна Лапішко; Любов Євтух (Фінансовий простір, 2025)
У статті досліджено дискусійні питання сутності публічних фінансів як підґрунтя соціального захисту населення. Визначені спільні та специфічні ознаки складових публічних фінансів. Проаналізовано обсяги витрат державного бюджету, Пенсійного фонду та Фонду соціального страхування на випадок безробіття на соціальний захист; виявлено тенденції та проблеми фінансування соціального захисту в Україні.