Інституціональні засади зміни економічної парадигми на сучасному етапі - Роберт Пустовійт (Фінансовий простір, 1970)
На основі аналізу методологічних засад генезису економічної науки, з огляду на характеристику системної парадигми та з урахуванням сучасних кризових тенденцій в глобалізованій економіці опрацьовано необхідність впровадження інституціональних засад в дослідженні економічної парадигми. Акцентовано увагу на тому, що саме інституціональний напрям економічної науки має відповідний методологічний інструментарій та здатний подолати ті проблеми сучасної економічної теорії, які виникли у зв’язку із світовою фінансовою кризою.