Синергетичний ефект сталого розвитку регіонів - Юлія Волинчук (Фінансовий простір, 1970)
У статті проведено теоретичне дослідження сутності та характерних ознак синергетичного ефекту, що виникає в результаті функціонування регіону як складної системи на засадах сталого розвитку. Визначено ключові прояви синергетичного ефекту в соціальній, економічній та екологічній сферах регіону