Метод оцінювання конкурентоспроможності страхових компаній на основі нечіткої логіки - Костянтин Гриценко (Фінансовий простір, 2011)
У статті запропонована ієрархічна модель оцінки конкурентоспроможності страхової компанії, розроблена на основі нечіткої логіки. Обрано та згруповано фактори впливу на конкурентоспроможність страхової компанії. Для ієрархічного дерева логічного виведення побудовані нечіткі бази знань. У пакеті MATLAB реалізовано сценар