Regulations Of The Bank Sector In The EU In Response To The Financial Crisis - Jerzy Węcławski (Фінансовий простір, 1970)
Банківський сектор відіграє провідну роль у фінансуванні економічного розвитку в країнах Європейського Союзу. Остання криза показала, наскільки недостатню стабільність банків. У результаті процесу концентрації в банківському секторі виникла сильна залежність економіки країни від фінансового стану великих банків. Деякі з них отримали фінансову підтримку з боку уряду, який водночас посилив контроль за їх діяльністю. Створення банківського Союзу, який наглядає за діяльністю банків, принципами регулювання і контролювання банкрутства (План відновлення банківської системи), а також забезпечує гарантування вкладів, вже розпочалось. Однак, через суперечливі інтереси різних країн ЄС, ці рішення будуть впроваджуватися поетапно.