Діагностика сучасного стану індикаторів розвитку податкової системи України - Мар'яна Виклик; Юрій Мостіпан (Фінансовий простір, 2013)
У статті досліджено теоретичні та прикладні аспекти оцінки рівня розвитку податкової системи України, основні фактори, що її визначають та ключові глобальні тенденції. Окреслено рівень ефективності розвитку податкової системи України на основі визначених основоположних індикаторів. Розкрито проблемні аспекти функціонування податкової системи у кризовий та посткризовий період.