Інноваційні бізнес-моделі банків як відповідь на виклики та наслідки фінансової кризи - Наталія Пантєлєєва (Фінансовий простір, 2013)
Аналіз банківського бізнесу дозволив визначити тенденцію впровадження провідними банками різних країн світу інноваційних бізнес-моделей. Визначено сутність, принципи формування і структуру інноваційної бізнес-моделі. Виокремлено особливості деяких інноваційних бізнес-моделей, які можуть бути прийняті як еталонні для розробки та подальшої оцінки ефективності вітчизняними банками власних моделей.