Особливості модернізації промислового комплексу регіону на сучасному етапі розвитку суспільства - Михайло Гедз (Фінансовий простір, 2013)
Визначено шість етапів технологічного розвитку суспільства. Досліджено процес модернізації промисловості регіону як перехід від більш нижчого до вищого етапу технологічного розвитку. Цей процес потребує ефективної структури промисловості, характеристиками якої є її інноваційність і конкурентоспроможність. Окрім цього визначено, що для успішної модернізації промислового комплексу потрібні якісні структурні зрушення, під якими розуміється трансформація внутрішньої будови системи, взаємозв’язків між її елементами та законів, що визначають ці взаємозв’язки. Врахована важливість інституційних трансформацій та розкрита зміна ролі людини.