Економіко-математичні засади прогнозування рівня конвергенції регіонів - Інна Кондіус (Фінансовий простір, 2014)
У  статті  досліджено  підходи до  обґрунтування  сутності  економічної регіональної  конвергенції  та  проаналізовано основні  аспекти  зближення  регіонів  країни  з країнами-членами  Європейського  Союзу.  Запропонований  алгоритм  побудови  комплексної моделі процесу прогнозування рівня економічної конвергенції регіонів, який дозволяє зробити ряд узагальнень, що мають практичний характер і можуть бути використані для подальшого удосконалення заходів регіональної політики в умовах  пошуку  потенціальних  можливостей  зближення  потенціалів,  рівнів  та  темпів  розвитку економік регіонів, можливостей подолання значного  відриву  в  основних  макроекономічних  показниках країни.